Bali 2011: Denpasar City

Colored chicks

ruster cage

IMG_3568

passion fruit

IMG_3584

the green of rice fields

food stand in Seminyak

sea circus, seminyak, bali

kolektor, seminyak, bali, buddha

IMG_3688

the junction, seminyak, bali

IMG_3633

Legian beach

Še nikoli nisva šla v center Denpasarja. Zemljevid je izgledal zelo obetavno, za lep sprehod po ulicah, potem pa so se na poti do tja taksiji redčili in v taobetavnem centru popolnoma izginili. “Naj vas počakam”, je vprašal taksist in še nikoli se nisva bolj strinjala. Najprej na ptičjo tržnico Pasar Burung, nato na glavno živilsko tržnico Pasar Badung in domov. Zemljevid je lagal. Ulice so kot džungla.

Zakaj so ptiči barvasti vas zanima? Google pravi, da jih pobarvajo, da vidijo, kako jim raste perje in potem jih lažje razvrstijo v skupine. To je nekaj povsem običajnega in za piščančke ne pomeni nobene deformacije.

–  –  –

We decided to go to Denpasar and see ”the city”. The map was promising us a nice walk from one attraction to another, but than, we saw less and less taxies driving around and the streets were like a jungle. So the taxi took us to Pasar Burung, the bird market, than to Pasar Badung, the main produce market and back home. Our map was way off.

What I learned from Google is, the chickens are colored, so the feather growth can be studyed and than they are put together in groups. No harm is being done.

21 replies on “Bali 2011: Denpasar City”

 • Ana, Ana, Ana, upam, da te fotoreportaže ne bo tako kmalu konec (jah, vedno vidim negativno stran lepega:))…obožujem ttvoje dežnike oz. senčnike!

 • Hja, hmmm, ptički…predpostavljam, da si niso sami zaželeli SS2011 barv, ampak so one zihr neškodljive po njihovem zdravju:0 Zakaj so oni taki????? Ostale kletkaste zadeve sem namenoma preskočila, zdaj pa ne morem več:((((

 • pa res nekaj posebnega. Saj veš, ideja je največ šele potem izvedba. Ti jo pošljejo po Cargu?. Mislim, da bi bila barva bude najboljša v čisti kontra od vsega kar imaš doma. Buda mira postati center dogajanja.

 • Že po izgledu trgovine se ne bodo šli nekih šalabajzerjev. Cargo deluje po celem svetu in sigurno imajo navodila kako in kaj gre vse na pot. To se veliko prakticira.

 • hi hi, šalabajzerji gotovo niso 🙂
  Lastnica je pa iz Avstralije in živi na Baliju.
  Ko sva bila v trgovini sta dve stranki prisluhnili Magno radijem. Med dvema modeloma je bila tudi v kvaliteti razlika in je bila tako smešna, k je rekla, da skos samo te radije navija, da se ji žemeša 🙂 pošilja pa po tekočem traku.

 • Velikonočna pišča zgledajo zelo lepo, vendar dvomim, da se prostovoljno farbajo:)
  Fotografije so pa vabljive, mamljive kot vedno! Čudovite!

 • denpasar je raj na zemlji, jaz imam vespo in je vse skupaj lažje.
  nazadnje lansko leto sem šla na denpasar tržnico že ob 5 ih zjutraj, da sem videla bujenje tržnice, ki je popoldan že v popolni norišnici. skakala čez luže, ker so tržnico čistili. miljon vonjev. nekateri od njih so tako vsiljivi. po nesreči vstopila v območje mesarstva, obup sem mislila, da bom od smradu padla na tla. kri ni da ni.
  ne maram zalezovalk, ki se ti prilimajo na tržnici in sledijo na vsakem koraku tvojim kretnjam.
  cela tržnica je neskončno barvno potepanje. stopiš levo in oči zagledajo popolnoma nove stvari, ki ti prikličejo smeh na obraz. čudovito mesto, polno ulic, ki skrivajo zaklade. čas se ustavi in teče po svoje.
  pa sej cev bali je raj. napotiš se nekam in na koncu pristaneš popolnoma drugje s prijaznimi ljudmi in zgodbami.

 • i am so glad you explained the colored chickens because i was about to start doing some research!

  i love love love that photo of the long grass. absolutely beautiful.

 • tržnica je čudovita, zaradi vonjav se nisva odločila za kletno etažo. vedno obiščeva tržnice in še nobena ni imela takih vonjav kot ta. pa sva zavila gor. meni se je ravno tu zdelo, da ti dajo mir. zelo je zanimiva. mesto je lepo, včeš mi je ker ni niti enega turista, za peš hodit, je malo preveč, skuter pa je idealne, ampak ga nihče od naju ne vozi, tam pa ni ravno najbolje, da si začetnik.

  kitchu, the green grass is a rice field. I love the green of rice field, a color hue like no other.

  mmm, pasijonka 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja