Ročno izdelane torbice in denarnice

Torbice in denarnice proizvedene v malih serijah, ročno barvano in tiskano blago, ki spodbuja dobro voljo in optimizem.

Bistvo

Radost, igrivost in optimizem

Fensišmensi želi prispevati k uporabnikovem dobrem počutju, skozi male vsakdanje predmete. Z uporabo barv, vzorcev in tkanin, vzbuja boljšo voljo in optimizem. Preprosta pikasta denarnica uteleša radost, igrivost in optimizem.

Od leta 2006

Zgodba

Fensišmensi se je začel kot hobi in razvil v malo mikro “one (wo)man brand” podjetje.

Prvi izdelki so našli svoje kupce v majhni trgovini društva Pozitive, na Zrinjskega ulici v Ljubljani. Znamka se je razvijala tudi zaradi popularnega istoimenskega bloga, ki nastaja od leta 2007.

Barve in vzorci so dodani s tehniko sitotiska, z barvami na vodni osnovi ali pa so barvani z naravnimi pigmenti.

Vsi izdelki so izdelani v majhnih izdajah, v domačem ateljeju v Ljubljani. Trenutno so na voljo le v Fensišmensi spletni trgovini.

Avtor

Ana Hribar

Ana Hribar živi v Ljubljani, s hčerko Polino. Poleg rednega dela in ustvarjanja za Fensišmensi, sodeluje tudi pri fotografskih projektih. Njeno delo krasi dve knjigi: Oblikujmo z Almiro Sadar in kuharice Zlahka.

Ana še vedno z veseljem piše svoj dolgoletni blog.

Ime

/fensišmensi/

Fensišmensi, angleško fancy shmancy, se pomensko prevede kot pretirano lep, ali želeno pretirano. Beseda izvira iz judovske navade norčevanja iz stvari, katerega  lastnosti ali pomena ne zasluži, tako da se k besedi doda še en zlog, ki se začne s “šm” (shm…). Beseda se je dobro prijela tudi v slovenskem pogovornem jeziku.