Trgovina je počitnicah do sredine julija 2022. Se vidimo takrat?

Bali 2011: What Was the Weather Like?

IMG_3426

IMG_3431

IMG_3457

IMG_3465

IMG_3478

IMG_3482

IMG_3490

IMG_3504

IMG_3514

IMG_3529

Ravno prav časa sve preživela v Ubudu, da sva se z veseljem premaknila na obalo. Cilj je bil Sanur, a je bil edini cenovno ugoden hotel zaseden do zadnjega.

V Seminyaku sva imela še dovolj opravkov. Preveriti je bilo treba nov posh lokal Cocoon, ki se je bliščal že od daleč. Dress code je dovoljeval vse, razen Bintang majic in predvsem tistih, ki jih z veseljem nosijo. Račun za dva cocktaila je bil enak kot ena noč v hotelu, ampak posh še nikoli ni bil poceni.

In kakšno je bilo vreme? Za deževno sezono še kako suho. Pravzaprav je deževna sezona zelo prejšnje stoletje. Zdaj se imenuje soparna sezona, celodnevni dež je postala redkost. V dveh izletih na Baliju je bilo dežja ravno toliko, da sem spoznala, kako luštno zna biti, če vsaj enkrat malo dlje dežuje. Deževno popoldne sva se zabubila med knjige in revije, poslušala dež in ko je bilo treba na večerjo, sva se skrila pod edini anorak in si priredila zbavo. Spoznala sva tudi kako priročni so lahko ti nečloveško visoki pločniki.

–  –  –

We spent just enough time in Ubud. Tryed to stay at Sanur, but the only reasonably priced hotel was, of course, full. So back to Seminyak and to the places that we haven’t been before. The last two pictures are taken at Cocoon. A new cocktail lounge in Seminyak. That was one thing that was in construction last year and was finished in July 2010. Definitely a place to check out, although it can be a pricey check out.

So what was the weather like? Everyone asks me that. Well, for a rainy season, very dry. For rain, we just think of as bad weather, but it was so nice and cosy in our bungalow, when one day, it started to pore and didn’t stop for the whole afternoon. We had the books and magazines to read and even though we had no umbrella, one rain jacket over our heads was a very fun and romantic walk to make to our restaurant.

6 replies on “Bali 2011: What Was the Weather Like?”

  • Jaz samo vzdihujem, ob tvojih fotografijah je odziv težko kaj drugačen od navdušenja vsakič znova.

  • Kakšne krasne fotke, prav osvežilne. Si bila kje na ogledu izdelave batika?

  • Škoda. No, tudi pri nas zna marsikdo delati batik, res pa je da bi v tistem ozračju izgledalo bolj pristno in bi te lahko naučili balijske tradicionalne vzorce.

  • Vidim, da si slikala plumerio-frangipani. To je zame najbolj dišeče drevo.