Trgovina je počitnicah do sredine julija 2022. Se vidimo takrat?

objets de voyage

objets de voyage equa sony quietcomfort 15 design go inflatable leg rest support pillow

Predmeti potovanja

Zreš v nebo, čez katerega preleti letalo in si želiš, da bi bil na njem. In potem, ko si na njem, ne razmišljaš o tem kako si tam, kjer si si tolikokrat želel, ampak čutiš le, kako imaš suho kožo, kako ti noge zatekajo, kako bi malo zaspal in odklopil zvoke in kako bi prav prišla topla deka.

Letos so z menoj potovali nekateri predmeti, zaradi katerih se mi je smejalo tudi v prijetnem globokem spancu. Ideja, da bi jih delila na blogu, je prerasla v malo širši koncept rubrike, v kateri predstavljam uporabne ideje in lepe predmete, objets.

Napihljiva blazina za pod noge Design Go (amazon.com) ustvari ravno tistih petnajst do dvajset centimetrov podlage, ki nam jih vedno zmanjka. Rešitev proti zatečenim nogam, sem kombinirala s potovalnimi kompresijskimi nogavicami in se še nikoli počutila bolje.

Pashmina vedno potuje z mano. Velikokrat me je rešila na luksuzno klimatiziranih letališčih, na poletih in prehodih z letala na letališče. Pashmine dobre kvalitete lahko vedno najdete na Nepalski stojnici na novembrskem dobrodelnem sejmu Sila.

Odkar sem enkrat opazila, kako se je gospod s termovko sprehodil do stevardese in jo prosil za vročo vodo in ta mu jo je z veseljem napolnila do vrha, to počnem tudi sama. Letos sem s seboj vzela podarjeno stekleničko Equa in si nekajkrat pripravila svoj ingverjev čaj.

Ker je bil let zelo dolg in sva imela veliko časa za ogled filmov, sva tokrat s seboj vzela tudi Sonyjeve Quietcomfort 15 slušalke, ki izničijo zvok iz okolice, predvajajo popoln zvok in pridejo skupaj z avionskim nastavkom. Ogledala sem si Pijevo življenje in Hitchcocka.

Objects of travel

There is a few items that made my latest long distance travel extremely comfortable and enjoyable, that the thought of sharing a few ideas on my blog, developed into a new category where I share useful ideas and nice objects – objets.

Inflatable leg support Design Go from Amazon was such a find for me, because my legs get swollen on long distance journeys. It gives a few of those inches of leg support that go missing on every flight and combining it with flight socks made my journey comfortable.

I always take a pashmina with me. It saved me from a runny nose in those generously climatised airports, flights and windy commutings from aeroplanes to airports.

Ever since I saw a gentleman asking a stewardess to fill his flask with hot water, it’s what I do too. I make my own tea and can finally enjoy that plenty of water recomendation.

And one more thing that made my long haul flight enjoable was my own Quietcomfort ear system that comes with an aeroplane headphone plug. I didn’t have to listen to the little cryings and checked out Life of Pi and Hitchcock.

5 replies on “objets de voyage”

  • Zelo dobra ideja za rubriko. Komaj čakam nadaljevanje 🙂
    Sem pa jaz ena taka mala ljubiteljica kompresijskih zadev vse odkar poznam avstralsko blagovno znamko Skins. Izdelki niso samo kvalitetni, ampak še hudo lepo izgledajo, vse od embalaže naprej, in imajo prav posebno žensko linijo 😉

  • dobro pashmino, ki me ne bo spravila na kant, se iscem…
    prisegam na kasmir jopico, kar nekaj sem jih poceni kupila v promod
    na termos za vroco vodo in flasko za mrzlo, obe napolnim takoj ko pridem na avion, v vroco vodo dam alnaturino mesanico janezevega caja
    rada bi se dober eye mask/ pokrivalo za oci, ne teh sinteticnih, ki jih kupis na netu, zadnjic sem eno gospodicno videla, ki je imela nekaj odlicnega, vendar je nisem mogla pocukati in reci, kje je to dobila, tako da ce ima kdo dober nasvet, se priporocam

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.