trieste

trieste italy

trieste italy

trieste italy

trieste italy givench

trieste italy rosini

trieste italy peppi

trieste italy carousel

trieste italy

Ta obisk Trsta je bil tistikrat enkrat, ko bom prehodila vse njegove ulice, ko bom počakala na odprtje trgovin popoldne, ko bom v nedogled posedala ob kavi v Caffé degli specchi in špegala na levo proti dvorani za poroke, ko bom prečekirala vse tiste trgovine, mimo katerih se vedno samo hitro sprehodim in odšla domov, ko me bodo noge pošteno bolele. Skupaj z mami sva s fotoaparati v roki, to soboto počeli prav to. Lepo je bilo.
Trieste is a small Italian city, right across the border from Slovenia. It’s a city we often go to for a cup of Italian coffee, some shopping and some sea sight. This Saturday, my mom and I went there, to spend the whole day walking around the streets, to see the areas we never go to, to take pictures of everything beautiful about this city and to have a few latte macchiatos at Caffé degli specchi. This was a very nice Saturday.

8 replies on “trieste”

  • pastelni trst. tudi zato je mesto v zalivu lepo. vsakič, ga pokažeš drugače. anin trst.

  • “Trieste is a small Italian city” – Malo za šalo, malo zares: I beg to differ! Še Tržačani sami (in to ne samo slovenski) pravimo, da Trst ni Italija. Trst je italijansko, slovensko, avstrijsko, grško, srbsko mesto …

    Drugače pa – hvala za te slike, lepo ga je videti skozi druge oči! 🙂

  • Zadnjič sem po naključju zašla v eno ulico, ki je izgledala skoraj francoska. No, vsaj meni se je tako zdelo. Trst vsakič znova malo preseneti.

  • trst je avstroogrsko mesto v najžlahtnejšem pomem,u židovsko, slovensko, srbsko, grško. tudi italijansko;) danes tudi malo kitajsko. trst je fjužn. retro, kapsula, izven avtoceste, šarmanten, podeželski, trst je Mesto.

  • Oh Ana,hvala ti za to.Res.Trst je mesto v katerem živim del tedna in to že vrsto let.In prav zaradi njega sem se naučila ljubiti svoje italjanske korenine in prav zaradi njega si ne želim živeti nikjer drugje kot blizu meje.Bodisi v Sloveniji ali Italiji.In prav ta majhna razdalja,ki te nauči pogrešati in ljubiti svojo domovino.Kot je rekel James Joyce,le kdor je zapustil svojo domovino lahko zares vzljubi to svojo domovino.In tako je.A ko si tu,pa pogrešaš ta majhen košček Italije.Tako to je tukaj ob meji.Smo skozi na nekem prepihu in iz ene in druge starni se po malo sploh ne maramo,a vendarle en brez drugega ne moremo.Morje diši enako tukaj kot tam :)!
    Cio’ ma reči ti kaj nisem romantična :)))?!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja