Waste zero – blazinica za likanje

Blazinica za likanje je pripomoček, ki ga pri likanju oblačil uporabimo za tiste nadležne kotičke oblačil, ki se nikoli nečejo poravnati. Izdelamo jo lahko iz odpadnega tekstila.

Najlepši pokloni, so gotovo tisti, ki jih izdelamo sami. Lahko so domači piškoti ali dragocene vezenine. Včasih ne šteje le končni izdelek, ampak tudi čas, ki smo ga vložili v njegovo izdelavo. Čas, ki smo si ga vzeli in energijo, ki smo jo vložili v nekaj, da bi nekoga obdarili in razveselili.

Tudi če ne znate dobro šivati, ali nimate stroja za šivanje, je likalna blazinica enostaven izdelek, ki zahteva le kup odpadnega blaga, šivanko in sukanec.

V kolikor se vam doma nabere odpadno blago oziroma oblačila, ki so odslužila uporabi, jih lahko uporabite kot polnilo za blazine, iz njih izdelate prešite odeje, ali pa uporabne blazinice za likanje.

Ideja za uporabna darila

za kadarkoli, ne le za božič

Za zunanje blago blazine izberite kos bombažnega blaga z gladkim tkanjem. Gladka površina ne bo vplivala na teksturo blaga, ki ga likamo.

Za polnilo je priporočeno izbrati naravna vlakna, da bo blazina lahko sprejela visoke temperature likalnika.

Kroj in s trikotničasto porezan rob šiva.
Ročno narezano odpadno blago. Odslužena oblačila narežite na male koščke in ustvarili ste polnilo za blazino.
Zašijemo še luknjo in blazina je končana.
Vedno lepo polikani.

Kroj blazinice narišite prostoročno v obliki ledvičke. Velikost naj bo takšna, da se bo podala velikosti oblačil, ki jih likate. Na izbočeni strani pustite odprtino, skozi katero boste spravili polnilo. Rob blaga obstrižite v obliki trikotnikov, da se bo notranji rob lepo porazdelil in ne bo puščal naborkov.

Za polnilo izberite naravna vlakna. Kose odpadnega blaga narežite na majhne koščke in se lotite polnjenja. Ko zapolnite blazino do želene čvrstote, zašijte še odprtino. Z blazine odstranite še mucke, ki so se morebiti nabrale na blagu in blazina je končana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja