Fensišmensi meets Janome Skyline S6

FENSISMENSI facemask skyline s6 janome sewing machine covid 19

FENSISMENSI facemask skyline s6 janome sewing machine covid 19

FENSISMENSI facemask skyline s6 janome sewing machine covid 19

FENSISMENSI facemask skyline s6 janome sewing machine covid 19

FENSISMENSI facemask skyline s6 janome sewing machine covid 19

šivalna tehnika fensišmensi blog texi janome sewing machine šivalni stroj

šivalna tehnika fensišmensi blog texi janome sewing machine šivalni stroj

 

Leto 2020 sem začela z investicijo v nov šivalni stroj. Investicijo v svojo strast in rast. To je nekaj najboljšega, kar lahko storimo zase. In posledično za druge.

Iskala sem stroj, ki bo imel več šivov in bo šival natančno. Stroj, ki bo delal močne in enakomerne šive, na vseh vrstah blaga in mi omogočil projekte, ki jih z navadno osnovno mašino, nikoli ne bi uspela. Ogledovala sem si industrijske stroje, na koncu pa se odločila za zelo zmogljiv stroj za domačo rabo.

Najprej sem bila prepričana, da ga rabim zato, ker me je že vsaj osem let čakal en projekt, ki sem ga želela uresničiti in z navadno mašino tega ne bi nikoli dosegla. Potem pa fast forward štiri mesece, sredi covid sezone šivam, kar sem mislila, da je 60 mask za osebno zaščito. Ni in ni jih bilo konec in ko sem jih preštela, jih je bilo 120. Niti ne vem, kdaj sem jih toliko narezala, še manj pa, kdaj sem jih toliko zašila! No tak stroj sem si želela. Šiva sam, jaz pa zraven samo kofetkam.

Iskala sem stroj v katerega se investira, ampak ne naredi luknje v banki.  In katerega potem izbrati in kje sploh iskati? Industrijski ali dober hobi stroj? Industrijski dela ene vrste šiva in tistega dobro. Tačka je nepremična oziroma zgrajena samo za tak šiv in je zato bolj stabilna in manj razhlja mašinerijo na dolgi rok. Dober stoj za domačo rabo je dober stroj za vsesorte različnih projektov, a bo rabil kak servis več.

Na koncu je odtehtalo to, da stroj lahko pospravim v omaro oziroma ga postavim kamorkoli želim, za razliko od industrijskih, ki običajno pridejo z vgradnjo mizo. Malenkosti kot so npr, da stroj začne šivati sam s posebnim začetnim šivom točno na določenem mestu, ali pa da program, da sam naredi par šivov v rikverc in nato nadaljuje naprej in da samodejno odreže nitko. Toliko manj hendlanja je z raznimi pripomočki in pritiski na gumbe, kar se na koncu precej pozna na času. Če imate npr. 60 mask v delu, ne boste vedeli, kdaj ste jih naredili 120.
Stroj dela enakomeren in močan šiv in ena od tačk omogoči, da zgoraj in spodaj grabi blago in ga enakomerno potiska naprej (dvojni transport) in šiv zaključi na točno določenem mestu in ne po loteriji. Do vseh programov niti še nisem prišla, ker me projekti do tja še niso pripeljali. Vam povem, da mask mesece ne bi imela v trgovini, če ne bi bilo za malenkosti kot so to. Oziroma se jih sploh ne bi lotila.

Stroj sem kupila v Šivalni Tehniki v Kranju. Objava ni sponzorirana, je samo deljenje svojega veselja. In mogoče spodbuda, da investirate, ker vam bo omogočilo napredek. Uživali boste.

This year is all about investing back into business. Well, it should be like that all the time, but there is also the other way to do it. So I’ve made some investments in upgrading the back of the business. For starters, I invested in a good sewing machine. After I spent some time looking for a dedicated seamstress, I realised I have been stuck at a point and didn’t have the right equipment to bring my projects to life. So I did some research and found a machine, that would suit what I was looking for.

I found Janome Skyline S6. This is not an industrial machine, but a really good quality hobby one. A good quality machine that would offer me a broad array of possibilities in terms of sewing different materials and producing good strong seams. But then, the machine also came with some features, that someone sewing on an entry level machine, would never zhink posiible. For starters, automatice backward sewing program, automatic seam finishing and cuttin the thread, lifting the head with your leg, not with the hand, so the hands are free and mostly, a head that transports the fabric so precisely, every seam is exactly the same lenght.

All that at the end, brings me a far better time efficiency or more products made with time on hand.

This is not a sponsored post, but a share of personal enthusiasm of investments bringing new opportunities and growth.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja