marbling

Marbling fensismensi blog coin purses face mask cover

Marbling fensismensi blog coin purses face mask cover

Marbling fensismensi blog coin purses face mask cover

Marmoriranje je moja nova najljubša tehnika barvanja blaga. Blago vseh denarnic in torbic sem do sedaj tiskala s tehniko sitotiska, med #ostanidoma časom, pa se je ustvaril mentalni mir, da preizkusim tehniko marmoriranja.

Gre za tehniko, kjer se na površino zgoščene vode, kaplja barvo. Ta se razleza po površini in izpodriva druge kapljice barve in s tem ustvarja čudovit in neponovljiv vzorec. Voda je zgoščena s algastim pripravkom carrageenan, ki omogoča, da barva ne potone, ampak lebdi na površini. Blago je pred barvanjem obdelano z galunom, da so vlakna bolj dovzetna na barvo.

Na videz enostavna tehnika, je vse prej, kot mimogrede. Do končne nagrade ni bližnjic ali enostavnejših poti. Poleg veliko časa, zahteva tudi precej fizičnega napora in še več pa naštudiranosti. Tudi če ste prebrali vsak “how to”, boste na koncu še vedno končali z veliko pomisleki in lovljenjem. Vse dokler ne poizkusite tolikokrat, da vam postane domače. In mimogrede. To so utrinki z mojega poskusa št. 2.

Marbling is the most beautiful fabric dye technique I ever tried. Most of the fabric for Fensismensi purses are printed with screen printing technique, but in this #stayathome period, I managed to create a mental peace and was up for something new and as laborous as marbling.

There are no shortcuts and quick fixes for this technique. The real reward comes after everything is done right. Water is thickened with Carrageenan, fabric is prewashed with alum and the dies have to be a certain viscosity, that they have the right flow on the surface of the water. Every piece of fabric comes out as unique as it gets. This was my second go of marbling.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja