gone with the wind

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-1

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-3

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-4

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-14

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-15

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-5

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-6

goran viler fensismensi blog

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-13

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-11

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-20

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-17

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-16

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-25

goran viler ana fensismensi-1

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-22

fensismensi-goran-viler-hair-spa-trieste-23

Čigava sreča, da se napoved močne burje in povabilo na tretma pričeske zgodita prav na isto soboto. Saj niste mislili, da boste brali ljubezensko zgodbo, mar ne? Veter sem mislila dobesedno. Ali pač, kaj se ne bi človek zaljubil v skriti tržaški biser, v drugem nadstropju hiše, ki je bila nekoč najstarejši tržaški hotel, danes pa se v njem nahaja izvir tiste lepote.

Vedno sem si želela pozvoniti na enega od ličnih zvoncev, ki odpirajo vrata v lepe meščanske hiše. In tokrat sem, z razlogom pozvonila na Via Roma 9, ki odpira vrata v Goran Viler Hair Spa salon. Tam sem kot njihova gostja, preživela tri prijetne ure lepotičenja.

Bilo je prvič, da sem v salonu revijo listala le za šminko. Kaj bi gledala v lepoto na papirju, če pa je ta obstajala povsod okoli mene. V originalnih odluščenih stenah, v prostoru in ozračju, v nasmeških drugih gostov salona, v čopiču, ki je barval korenine mojih las, v loncih za rože na tleh, v solni kopeli za roke, v prijetni masaži glave, v Shu Uemura šamponih, balzamih in maskah, in tudi v posebni kameri, s pomočjo katere sem lahko preverila vsak las posebej, kako mu kaj gre.

Če sem povsem iskrena, se še nikoli nisem počutila tako domačno, sproščeno in na mestu, v tako fensi prostoru. Za hip sem se zmedla, da je moralo od mojega zadnjega obiska frizerskega salona, miniti vsaj desetletje. Ekipa v salonu je organizirana tako, da vsak opravlja le delček tvoje celotne storitve. Komunikacija med njimi poteka s slušalkami v ušesih, da hrup ne moti gostov, sliko pričeske lahko izbereš na iPadu, v njihovi lastni aplikaciji imaš na vpogled vso svojo zgodovino pričesk in ob vsakem obisku vidiš končno ceno storitve (ki je mimogrede, normalna in dostopna). Učinkovita sodobna organiziranost, ki mi je takoj zadišala po Aziji in še prav sem imela.

Vse izvira iz Japonskega wabi-sabi koncepta. Popolna nepopolnost, groba elegantnost, umirjenost, estetskost preprostega, sproščenost. Od tod stene, od tod tiha komunikacija, od tod aromateriziana umivalnica z masažnimi stoli, in vsa iskrena prijaznost osebja. Od tod tudi ocena Elle.it, ki je salon umestila na drugo mesto med top 6 v Evropi in od tod tudi moja pričeska, ki je bila popolna, vse do trenutka potešitve moje radovednosti po razgledu z balkona zunaj. Potem jo je odpihnil veter, na ulici pa pokončal dež. A nič ne de, tudi po wabi-sabi konceptu, nič ni večno. Vrnila se bom.

Hvala Goranu in Tiziani Viler za povabilo, Francetu za vodenje po salonu in fotografijo moje pričeske z Goranom, Tjaši za lepo barvo las, gospe za fensi fen frizuro in Francesci za povabilo.

Goran Viler Hair Spa
Via Roma 9
Trieste, Italy
tel. + 39(0)40 661 881, 630 323
Facebook
Pinterest

Luck has it, that severe wind forecast and your hair spa treatment coincide on the same glorious day. You didn’t think you will be reading a love story, did you? The title is literal. Or well, just maybe, someone fell in love with a hidden gem of Trieste, located on the second floor of what used to be the oldest hotel in the city.

I always wanted to push one of those fancy doorbells that lead inside beautiful Trieste houses and this time, I had a reason to do that. A little knob at Via Roma 9 opened the door to Goran Viler Hair Spa, where I was invited, to indulge in three hour hair spa treatment.

Elle Italia declared Goran Viler Hair Spa as one of top six Hair Spa’s in Europe. But forget about flipping through magazines while you are there. There’s much view to enjoy, to be devoting your attention to the printed pages. I found myself staring at the perfectly imperfect wallpaper stripped walls, enjoying my cappuccino, relaxing with sea salt hand scrub, admiring how incredibly organized the team is, observing the coloring technique of a sun kissed hair, enjoying a head massage with nourishing mask, receiving a hair cut, an incredible blow-dry and thinking, there’s something about all of this that is somehow special and there’s something about this, that reminded me of Asian hospitality. And I was right.

Everything the team at the hair spa does to make you feel relaxed and beautiful and everything about how the place is designed is inspired by Japanese wabi-sabi concept, Mr. Viler explains. The perfect imperfection, tranquility, simplicity, modesty, refined beauty, the aesthetic ideal and an emotional experience. One of the reasons you’ll see the staff at the spa communicating through their earphones, so that the noise is at your relaxation level and also one of the reasons you’ll see customers smiling a lot.

The glory of my amazing looking, Shu Uemura shampooed hair was short-lived. I couldn’t curb my curiosity of the view from the balcony and there’s when my blow-dry went out the window. But it’s ok, because according to wabi-sabi concept, nothing lasts. My blow-dry was gone with the wind, but I shall be back for more.

Thank you Goran, Tiziana and France Viler for incredible hospitality, all Viler team for incredible experience and Francesca for everything.

13 replies on “gone with the wind”

 • Ambient mi je zelo všeč. Vsa ta oprema, stene, dekoracija,…
  In prvo sem se tudi jaz zagledala v smrečico in se spraševala, kako je narejena. Všeč mi je tudi način dela, za njega slišim prvič.
  Frizura pa je naravnost čudovita.

 • Vse je perfektno in premišljeno. In všeč mi je damskost v malenkostih. To, da stvari odložiš v garderobni omarici, da si nadeneš haljo, da te povsod kamor se vsedeš, čaka kljukica za obesit torbico.

  Cenik sem pogledala na hitro. Po spominu navadno striženje se prične pri 21 do 35, malo več če striže Goran. Barvanje 35 ali 30+ Moško striženje 26. Glede na izkušnjo sem pričakovala precej višje cene. Za točne zneske velja vprašat pri njih.

  Tudi jaz se ne morem nagledat 🙂

 • waaau je prav vse! kolk lep prostor, kolk dobr zgledaš, kolk dobre fotke in saj ne morem verjet kolk prijazne cene :). Tudi jaz bi se z veseljem takole razvajala. poleg tiste tvoje kabuki reportaže si bom dala še tole med oznake oz oboje na seznam želja 🙂

 • Uau, Anči, ful lepo, tako domačno vzdušje, ja, takšnega salona pa še nisem videla 😉 Pa vidiš, kako sem opazila, da imaš novo frizurco in da je res nekaj posebnega, kot bi vedela, ha ha ha

 • Noro, Goran svaka čast, tako se dela. In Ana zelo lepa frizura.
  Ok, prav, naslednjič k frizerju v Trst 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja