oblikujmo z almiro sadar

oblikujmo z almiro sadar knjiga fensismensi ana hribar

oblikujmo z almiro sadar knjiga ana hribar fensismensi

oblikujmo z almiro sadar knjiga fensismensi ana hribar

almira sadar knjiga

Modni ustvarjalni projekti za vsakogar posebej pravi Almira, ki nas v njeni novi knjigi Oblikujmo z Almiro Sadar, z navodili in kroji za izdelavo, navdihuje, da bo letošnja zima še najlepša do sedaj. Knjiga je dragocena, ker obuja ročne spretnosti in nam skozi enostavne in tudi bolj zahtevne postopke izdelave izdelkov, kot so pleteni copati, kvačkane košare, kvačkana lisička, vezene blazine, vezeni ovratnički in tepihi s križci, bogati znanje, dušo, omaro in stanovanje in poskrbi, da se imamo ob ustvarjanju karseda lepo.

Knjiga je zame posebna in dragocena še toliko bolj, ker pod fotografijami stoji moje ime. Neprecenljiva je pravzaprav, skozi mnoge poglede in neizmerno hvaležna sem Almirinem povabilu za sodelovanje pri nečem tako lepem.

Prvi izdelek, ki se ga bom lotila zase, bodo topli pleteni spolsteni copati, drugi izdelki pa bodo polnili prostor pod božično smreko.

Knjiga je izšla pri založbi Totaliteta, spremno besedo je napisala Valentina Smej Novak, knjigo sta oblikovala Maša Majce in Primož Pislak iz Luks Studia.

Fashionably creative projects for each and every one, says the subtitle of Almira Sadar’s new book Oblikujmo z Almiro Sadar (Designing with Almira Sadar). Almira is a Slovenian fashion designer and professor of Fashion Design at the Faculty of Textiles in Ljubljana. Her newly relesead book holds inspirational and nowness designs with instructions and patterns of how to make them. Knitted felted sleeper, crocheted carpets, Almira’s signature fox scarf crocheted, embroidered tennis shoes, cross stitch table cloths, crocheted baskets, signature stitched flower broaches and many more beautiful designs she now shares, so we can make our own.

And why this book is so special to me also, is that Almira has invited me to create photography for her book. I am immensely grateful and proud to be a part of this project.

8 replies on “oblikujmo z almiro sadar”

  • Izkušnje učijo, da vajino sodelovanje rojeva čarobne reči, tako da ne dvomim, da je tole ena takih (in mora zatorej čimprej priti v moje roke). Čestitke. In še naprej lepo ustvarjanje, na podlagi te knjige in tudi sicer.

  • almira skozi tvoje oči = must have, ko bomo pa ustvarile naše različice bo to knjiga za generacije.

  • Zelo zelo lepo. Skoraj prepričana sem, da bo našla mesto tudi na moji knjižni polici. Imam pa zate eno tehnično vprašanje in bom razumela, če nanj ne boš želela odgovoriti 🙂 Si fotografirala s pomočjo studijskih luči ali si lovila dnevno svetlobo. Pa še na več takšnih uspehov 😉

  • Hvala vsem. Sem tako vesela, da še besed ne najdem 🙂

    Vesela sem tudi za novo in tako uporabno knjigo na naših policah.

    @Anja. Lovila dnevno svetlobo in včasih en do trije flashi.

    Thank you Margit and thank you for the Ravelry, I didn’t know about that 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja