the knitting hours

knitting crocheting niti niti

knitting crocheting niti niti

knitting crocheting niti niti

To je bil eden od Niti Niti Party četrtkov, podoben tistemu, ki je bil nedavno nazaj ujet in včeraj predvajan v oddaji Dobra ura na RTVSlo, minuta 41:30.

Nikoli prej se nisem vprašala, zakaj rada pletem, samo vedela sem, da od kar sem se spet naučila plesti, to zelo rada počnem. Pletenje je pot do sproščene glave, je sredstvo in cilj. Je uživanje v prostoru kjer se nahajaš, je razlog za druženje in užitek ob druženju in tako kot je rekla Simona, je lepa upočasnitev časa.

Zakaj pa vi radi pletete?

I never asked myself why I love to knit, I just know that I love it, so I do it. That was the question I was giving an answer to in a short documentary that aired on national television yesterday. I said I love it for the great materials you knit with, but of course, that can never be the only reason. All in all, I love how the time passes when I knit.

So one of the thursday spent at Niti Niti Party was documented on national television in a show called Dobra ura (Good/great hour). You are wellcome to take a peak at minute 41.30.

3 replies on “the knitting hours”

  • Pletenje je čista meditacija. S ponavljanjem enostavnih gibov se pomiriš, zmanjšaš nivo stresa in si očistiš možgane, pa še na koncu nastane nekaj lepega. 🙂

  • Sem vas gledala po TV. Jaz sicer kvačkam, ker sem se edino tega lahko sama naučila, si pa želim tudi enkrat plesti. Drfinitivno pa pomirja in sprošča;-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja