cvetnoetno

cvetnoETNO

cvetnoetno

cvetnoetno, silvija v d&g in katja v Barlič

cvetnoetno, simona v niti niti in dvf

cvetnoetno

cvetnoetno

cvetnoetno

cvetnoetno

Almira Sadar je kvačkala, Špela Leskovic je izrisala, Mizarstvo Černe je rezalo, lepilo, brusilo, lakiralo. Nič neobičajnega za njihov vsakdan in njihovo siceršnje delo, a tokrat so svoje ideje prepletali na skupni kolekciji pohištva cvetnoetno in v sredo, 1. 6. 2011 smo temu nazdravili.

Kolekcijo sem imela čast videti v enormni delavnici mizarstva Černe, ko je bila pripravljena na fotografiranje. Ujela sem mali kanček procesa nastajanja in se s tem pridružila vsem besedam, ki opisujejo lepoto tega dogodka. Cvetnoetno pručka si bo rezervirala prostor med mojimi štirimi stenami in jaz bom lahko potem še na tisočkrat izgovorila njeno čudovito ime.

Kolekcija pohištva cvetnoetno bo na ogled v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani do 30. septembra 2011 v drugem nadstropju.

–  –  –

Almira Sadar and Špela Leskovic designed and carpentry Černe brought everything to life. That is no different to what they do every day, but this time, they joined ideas and created a collection of furniture pieces called cvetnoetno.

Cvetno as in flowers and etno as in going back to slovenian heritage and bringing it back in a modern form. I have my eye on the step stools.

6 replies on “cvetnoetno”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja