Bali 2011: Everything with rice and spice

barong - the king of spirits

luxury morning sandwich at Kafe

at kafe

IMG_2882

IMG_2883

IMG_2885

IMG_2886

at tutmak cafe

IMG_2901

the best carrot cake in the world

IMG_2926

IMG_2941

IMG_2950

Par iz Slovenije, ki sva ga spoznala na poti domov je komaj čakal, da po enem mesecu zaužije še kaj s slovenskega menija, midva pa sva razmišljala o nabavi kuhalnika za riž. Takoj naslednji dan sva ga imela, ker ima riž skuhan v kuhalniku zanimivo drugačen okus in teksturo. Najsrečnejša bi bila, če bi vsak dan jedla tajski curry, Pad ThaiTom Yam juho, sveže vietnamske zavitke, indijski dahl ali Nasi Goreng. Uh, in tu in tam kako korenčkovo torto, vendar bi si jo kot največja petičnica, zaželela le iz Tutmak cafeja.

Kaj pa bi vi jedli vsak dan?

–  –  –

We bought a rice cooker the next day we came home. A Slovenian couple we met on the way home couldn’t wait to have some Slovenian food, but I can’t stand the site of it. If I had all the ingredients all the time, I would be having Thai Curry, Pad Thai, Tom Yam, fresh Vietnamese spring rolls, Indian Dahl or Nasi Goreng. I could live of of that for the rest of my life and be happy. Oh, and that carrot cake. Tutmak café makes the best one I’ve eaten so far.

What is your food for life?

13 replies on “Bali 2011: Everything with rice and spice”

 • oh ja, nasi goreng! to (oziroma različico z rezanci) sem na baliju jedla skoraj vsak dan, pa še bi lahko. imaš morda kak dober, preizkušen recept? 🙂

 • Pričarala si nam fotke in še diši po hrani,ki nadvse krasno izgleda, kako je šele dobro. mmmm, pa še začimbice in vonji, ki jih nikoli ne pozabiš.
  Zadnja fotografija pa me je prav nasmejala. Naš ptič, ki govori kot navit. Zdaj pa mislim, da je že čas, da začne govoriti tudi slovensko. Ali pa je slovenščina res tako težka kod pravijo.

 • oh, vedno gledam bloge ponoči in sem po kakšni taki objavi grozno lačna 🙂 in na takšna vprašanja tako težko najdem odgovor, vendar zagotovo vse vrste sirov + mediteranske dobrote

 • karkoli indijskega al pa tajskega – nikol se ne morem odlocit, katera mi je ljubsa.
  a so tele fotke iz Ubuda – tile plocniku so mi sumljivo znani 🙂

 • hej!
  A maš mogoče kakšen dober recept za Pad Thai?Oziroma, če veš kje se kupi tamarid pasto?drugače pa, slike so čudovite. komaj čakam, da se odpravim tudi sama!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja