What (not) to wear – Fensišmensi bag featured in a book

lea pisani

lea pisani

Kaj obleči na predstavitev knjige o tem kaj obleči? Nihče od včerajšnjih gostov na predstavitvi ni imel težav, pa tudi priporočilo obleke je bilo podano z razumevanjem, da nas bo večina na Gosposvetsko prišla direktno iz službe. Če dobro pomislim, sem v službi 24/7, vendar mi vseno ni dalo, da ne bi oblekla celo zadnjega iz revije Elle in prečudovite nove broške.

Lea Pisani nam je v novi knjigi Obleka – kaj, kdaj, kako, popredalčkala vsa oblačila v naših omarah. Zajetna knjiga nam ne bo rešila nimam-kaj-obleči težave, prej nam jo bo povečala,  naučila nas bo kulture oblačenja.

Zdaj ni več razloga, da ne bi razumeli kaj pomeni ”dress code” frak, dnevni frak in kaj ”spiffy casual”. Ne potrebujete več oblikovalske fakultete, da bi poznali suknjič površnik Eisenhower, damski twin set, hlače aladinke, plašč Crombie, čevlje Mary Jane in clarks in imena vseh legendarnih oblik torbic.

V knjigi se skrivajo napotki, kako vse si lahko zavežemo ruto ali šal, kravato, kako zložimo robček, da ustrezno kuka iz žepa moškega suknjiča, celo kdaj in kje se je in ni primerno sezuti. Knjiga nas pouči o primerni obleki za različne postave in nam daje nasvete pri nakupu obleke. “Kakovostne moške obleke ni treba likati.” Na to verjetno redko pomislimo, ko nas v oči bode cena. In enkrat in za vselej, praviloma se ženski suknjič zapenja na levo, moški na desno.

Vseh 366 strani knjige je pravi užitek. V njej so zbrane lepe fotografije, zanimivi citati in izjave gostov in vonj tiska je popolnoma zasvoljiv. Ste že slišali za Maria Herzoga? Spoznali ga boste. Oh, in seveda, da ne pozabim, naj se pobaham s stranjo 310.

Predogled knjige

– – –

What to wear to a book presentation about what to wear? Lea Pisani‘s new book Obleka – kaj, kdaj, kako (Dress -what, when, how) is teaching us about dress code. I am very excited about the book, because it’s everything you need to know to dress properly for different occasions. Page 310 gives me the thrills. A picture of my bag is in the book.

Look inside

9 replies on “What (not) to wear – Fensišmensi bag featured in a book”

 • Čudovita knjiga. Pa še koristna za nas analfabete na tem področju. Sem jo kar naročila. 🙂

 • Škoda, da sva se zgrešili (jaz sem prišla malo kasneje). Knjigo pa dobim kmalu in se že zelo veselim branja.

 • Ooo, to knjigo bi bilo pa dobro imeti! In… čestitam za objavo! Naj rožice še dolgo rastejo, tudi pozimi 🙂

 • Pa… lepo prosim, Freitagova Leland že ni nakupovalna torbica! :O Drugače zgleda knjiga zelo zanimiva, bo treba prelistat in prebrat, ja ja.

 • No, sedaj ni več izgovorov in modrovanja, da je vse stvar fantazije in interpretacije;) Imamo strokovno literaturo. Predlagam, da jo kupijo vse gospe (gospodje so bolj zrihtani), ki se pojavljajo na službeni in družabni sceni (najprej v javni upravi, potem pa gremo naprej…).
  Čestitam za uvrstitev tvoje kreacije!
  Freitagova Leland ima pač obliko nakupovalne torbe (tako se ji reče) in nekatere tlačijo v Birkinke dude, slončke, dekice in Frutke, pa tudi niso nursing torbe. Ali pač. Vse je relativno. Razen v Dress Code.

  Haha, tvoje opažanje na FB o populjenih obrvih me je nasmejalo in dalo zagotovilo, da nisem ET:D

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja