what’s in my new year resolutions bag

FENSISMENSI BEAUTY BLOG ordinary kryolan fenty beauty zara home

FENSISMENSI BEAUTY BLOG ordinary kryolan fenty beauty zara home

IMG_7975

Ne bom v deset-let-nazaj-stilu vlekla izdelkov ven iz torbice in jih predstavila kam v mojo rutino pašejo. Rada bi delila nekaj uporabnih informacij, ki sem jih odkrila, ob izpolnjevanju svojih novoletnih zaobljub. Letošnje zaobljube so odziv klicu na pomoč moje kože in telesa, ker rabi počitek, sprostitev in koža več pozornosti pri negi.

Vzela si bom več sprostitvenih dni in lepotilnih tretmajev, pa naj bo to spanje, ležanje, obisk kozmetičarke, frizerja, spa doma ali samo youtuba na temo kože in mejkapa. Cilj je več energije, lepša koža, spočita in zadovoljna v sebi in najbolj pomembno, v vlogi mame.

In že dolgo me preganja slaba vest, da za svojo kožo naredim premalo. Skoraj nič. Potem pa sta me k večji skrbi za kožo na obrazu pritegnili še dve stvari. Ena je meritev navlaženosti kože, z merilcem na Kiehl’sovem oddelku v Maxiju (nesponzorirano). Merilec je pokazal 18%, kar naj bi bil slab rezultat nevemčesa. Druga stvar pa se je zgodila v DM-u na Mestnem trgu. Tja hodim kar naprej in neštetokrat sem opazila, da Kitajske dame, tudi moški, kupujejo ampule za obraz. Ampak ne samo malo, kupujejo veliko tega in skoraj vsaka Kitajka ima vsaj nekaj škatel tega na tekočem traku.

Enkrat je celo cela skupina žensk kupila deset škatel po vsake barve teh ampul vsaj, vsaka iz svoje najlon Prada torbice povlekla zelenega stotaka in ravno toliko tudi plačala. Hmmm, čeprav po torbicah sodeč, so bile mogoče Korejke. In po tem, kar od tega poletja videvam kar naprej, se mi je zazdelo, da te dame o teh ampulah vejo nekaj, kar jaz ne. Sploh, če so bile Korejke. Počakala sem, da DM obnovi zaloge in te ampule preizkusila sama. Moja koža jih je zares žejna, posrkala vase, a nekega bistvenega napredka nisem opazila. Morda sem jim dala premalo časa, ali pa preizkusila napačne, ampak to je bil povod za novoletno zaobljubo in da se skrbi za kožo lotim na celovit način.

fensismensi makeup bag routine melvita kiehls clinique skin first glossier

FENSISMENSI BEAUTY BLOG ordinary kryolan fenty beauty zara home

In če sem si želela izboljšati svojo kožo in odpraviti nepravilnosti, me je zanimalo, kaj moja koža zares potrebuje in kaj zares deluje. Po odgovore sem šla tja, kjer se jih dobi, za vsako stvar. Nevem-koliko-youtube-filmčkov-je-preveč-youtube-filmčkov kasneje, sem se odločila, da preizkusim delovanje izdelkov, ki jih je, za moje težave, youtube poln.

Raziskovala sem makeup in skincare. Najprej lepa koža in šele nato makeup. Dobra osnova in šele nato pokrivanje nepravilnosti. V makeupu uživam, v skrbi za kožo, pa priznam, sem šele dobro začela, ker nikoli do sedaj, nisem opazila tako dobrih rezultatov, kot z uporabo ustreznejših izdelkov.

Naj pojasnim, da sem imela kot najstnica in dvajsetletnica težave z aknami. Teh težav nisem povsem odpravila, niti po obisku dermatologinje, z žveplenim milom, benzoyl preoksidom, antibiotiki in Skinorenom (azelainska kislina). Lepo kožo sem uživala samo v času jemanja kontracepcijskih tablet in v nosečnosti, potem pa spet bum.

Trenutno moja omara v kopalnici izgleda kot iz filma. Khm, Youtube filma. The Ordinary kisline, CeraVe vlažilna krema, Clinique vlažilna krema, Pixi Glow Tonic, celo Weledina Skin food. Če ne bi dojila, bi najbrš vključila še enega od retinol/retinodi/tretinoin/adapalen sestavin.

In v čem je trik? Nikakor ne samo v vseh teh izdelkih, ampak v izobraževanju, zakaj akne nastanejo in kaj jim morate dati, da se od vas lažje poslovijo in to ni nujno pilula.

Za začetek, higiena. Začela sem bolj pogosto menjati posteljnino in brisače. Prevleko za vzglavnik nekajkrat na teden, brisačo na dva dni. Obraz si enkrat na dan, običajno, ko odstranim mejkap, umijem z milom, ki vsebuje žveplo ali pa z Neutrogena čistilcem, ki vsebuje 2% salicilne kisline.

Po stari navadi, bi svojo nego zaključila z eno preprosto in karseda navadno vlažilno Nivea kremo in upala, da se zjutraj ne zbudim z dodatnimi pikami na obrazu. Ampak šele zdaj vidim, da ta povsem preprosta krema, le ni bila tako nedolžna stvar na mojem obrazu. Napačna čistilna mila, neučinkovite sestavine in veliko parfuma.

Nagnjenost k aknam očitno potrebuje nekaj kemije, da ji pri bolj učinkoviti obnovi pomagamo, da razbije zapacane celice kože in jih lažje odvrže, da se pore očistijo, zares očistijo in da koža nemoteno opravlja svojo nalogo, bez zamaškov. Da ne dolgovezim in ne pišem, kar drugi povejo bolje, naj vas povabim k ogledu filmčka od Cassandre Bankson, zakaj akne nastanejo. K prebiranju članka na Fem.si, o nihanju hormonov in koži in k ogledu zares dobre youtuberke dermatologinje Dr. Dray, o skrbi za k aknam nagnjeni koži.

ana hribar
IMG_7960

Po iskanju rešitev na Youtubu, sem začela uporabljati nekaj izdelkov, ki so mi pomagali k veliko lepši koži. Navadno milo sem nadomestila s tistim, ki ima žveplo (kupim ga v lekarnah v Italiji) ali salicilno kislino (neutrogena Visibly Clear 2% salysic acid, dobite v Mullerju), navaden tonik sem nadomestila s takim, ki vsebuje glikolno kislino (Pixi Glow Tonic ali The Ordinary 7% Toning Solution), dodala sem The Ordinary salicilno kislino (izmenično, ko ne uporabim glikolne kisline). Nepremišljeno kupljeno vlažilno kremo sem nadomestila z bolj vlažilno CeraVe, ki vsebuje ceramide in hialuronsko kislino. Tu in tam dodam še kaplico The Ordinary Niacinamida s cinkom. Pod črto, izdelke, ki sem jih že uporabljala, sem nadomestila s takšnimi, ki na kožo delujejo konkretno očiščevalno in bolj vlažilno. In rezultati so bili tu. In to zelo hitro. Zvečer čez kremo dodam še pumpico , ali Leven Rose olje šipka, za dodatno zadrževanje vlage.

Nisem pričakovala, da se bo moja koža tako hitro popravila. Malo truda se zelo poplača. Fizični počitek in iskanje rešitev na youtubu gresta tudi lepo skupaj. Zdaj pa na naslednji sklop zaobljub, razvajanje k frizerju (ohhh, ko bi le semle).

Kako za svojo kožo skrbite ve in katere zaobljube nosite v torbicah?

Povezave iz objave:
Branje:
Fem.si
Into the Gloss

Dermatologi in poznavalci:
Cassandra Bankson
Dr. Dray
Liah Yoh
Mirjam Maver
Ana Debevc Prašnikar
Krave Beauty
Caroline Hirons

Lepša koža:
Kako nastajajo akne
How I cleared my Acne, Cassandra Bankson
How To Get Rid of Acne Naturally, Leah Yoo

Priporočila:
Missha.si
Burt’s Bees Natural Acne Solutions
The Ordinary
The Ordinary v Sloveniji
Pixi Beauty
De La Cruz maska z žveplom
Acne.org Benzoyl peroksid (benzoyl peroksid ni v prodaji v
državah EU, lahko si ga naročite na acne.org in prispe v dveh do štirih tednih)

* Omenjeni izdelki in spletne strani niso sponzorirani, ampak zgolj informativne narave. Od povezav ne prejemam provizije, razen od poveave do De La Cruz maske z žveplom, s kodo ANT5811 prejmete 10% popust, polovica vrenosti popusta se pripiše na moj kupovalni račun, kot ugodnost pri mojem nakupu. Masko z žveplom sem kupila preko te strani in kodo s popustom ponudijo sami. Masko z žveplom najdete tudi na Amazonu.
To niso konkretni dermatološki nasveti, le tisto, kar je pomagalo meni. O težavah s kožo, se posvetujte s svojim dermatologom in sledite njegovim navodilom.

Dopolnitev 2. marec 2019

fem plus fem.si fensismensi blog skin care

Femplus.si je spletna stran, kamor pošljete svojo rutino za nego kože in dobite nazaj nasvet, kam vaša rutina vašo kožo pelje. Če rutine nimate, vam jo pomagajo vzpostaviti, glede na vaš tip kože. Na Fem.si instagramu sem prejela zlata vredno nagrado. Uploadala sem fotografijo moje kože in dva meseca vredno raziskovanje v obliki izdelkov. Na mojo skin care rutino je odgovorila Jana Lieber. Z izdelki, ki sem jih uporabljala, je bila moja koža namenjena na safari, brez vode. V izsušitev. Moji rutini manjka vlaženja in jaz se tega niti nisem zavedala. Vlažila krema, ki pa sem jo uporabila, pa je vsebovala mineralno olje, kar za k aknam nagnjeno kožo ni najbolje, ker maši pore. Opustila sem jutranje umivanje z milom in milom na sploh in olja in dodala vlaženje v obliki hialuronske kisline in bolj primerne vlažilne kreme. Po moji izkušnji, je Fem Plus zlata vredna storitev. Priporočam!

2 replies on “what’s in my new year resolutions bag”

 • Ja ja , skrb je vse.
  Jaz sem to preklopila ze pri 35 tih in od takrat se mi je vse full poboljsalo. Sicer jaz nisem imela nikoli acne , ampak zelo povesene veke , in sem bla prepricana da jih bom operirala, danes cutim da se ne rabim.
  Ulaganje v dobro kozmetiko se pozna in obrestuje.
  Veliko mask , pilingov ki niso scrub , obozujem.
  Jaz sem pa ravno prejsni teden odkrila vitamin A in si narocila kremo iz amerike za 5 eu, in full youtuba pregledala o tem in sem bla cist v soku , kako jaz tega nisem vedla prej.
  Sijoca si , v sebi , to se zelo vidi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja