kako je narejena pikasta denarnica

how fensismensi coin purse is made
Naj vas povabim na ogled, kako nastajajo Fensišmensi torbice in denarnice. V vseh teh letih proizvajanja denarnic in bloganja o njih, nisem objavila niti ene objave, da prikažem, kako so pravzaprav narejene. Naj vam predstavim, kako nastanejo pike.

how fensismensi coin purse is made

how fensismensi coin purse is made

how fensismensi coin purse is made

how fensismensi coin purse is made

how fensismensi coin purse is made

IMG_7589

Denarnice in torbice izdelujem sama. Od začetka, do konca. Kot rada rečem, je Fensišmensi “one man brand”. Od tiskanja blaga, do ovijanja v papir, nalaganja v spletno trgovino in odpreme.

Osnova vsake denarnice je enobarvno platno, ki je ravnoprav debelo in gladko, da barve s katerimi ga potiskam, ohranijo lesk in se vzorec ne razpaca. Barve za sitotisk so narejene na vodni osnovi in odtenke mešam sama. To je skoraj terapevtski korak v postopku. Barvna terapija v proizvodnji. Moj najljubši del nastajanja denarnic, v kolikor mi odtenki uspevajo.

Veliko premisleka vložim v odtenke in tudi v razmerje med dvema barvama na denarnici. Mimogrede, ste vedeli, da je razmerje v količini določene barve na površini odločilno, da zaznavamo skladnost barv, da jih možgani razumejo kot lagodne, ali moteče? Odločno branje The art of Color od Johannesa Ittna.

Blago potiskam z barvo za sitotisk, da dobim želeno barvo denarnice in podlago za nadaljni tisk. Nato dodam še vzorec pik. Pike natisnem, ali pa jih odvzamem potisku prvega sloja. Blago prekrijem s papirnatimi pikami (adijo stari izvodi Monocla), nato natisnem barvo čez vse.

Ko se barva posuši, barvo utrdim z likanjem. Dolgotrajnim neskončnim likanjem. Priznam, da raje likam srajce. Sledi šivanje zunanjih kosov in podloge. Dodajanje logo traka in sestavljanje z okvrjem. In tako je denarnica končana.

V kolikor imam blago že natisnjeno, šivanje in sestavljanje traja kake pol ure na denarnico. Oziroma bolj natančno, deset let in pol ure. Postopke v izdelavi sem tekom let malo optimizirala, razvila prijem in opustila izdelovanje izdelkov, vzorcev in potiskov, ki ne delujejo najbolje, ali pa vzamejo vse preveč časa.

Denarnico seveda še fotografiram za spletno trgovino, jo stiliram in fotografiram za instagram in jo ponudim v spletni trgovini. Dodam ji deklaracijo, ovijem v ovojni papir, zapakiram v embalažo in opremim z nalepko, da kasneje vem katera denarnica je v škatli. Jo shranim na polico, kjer počaka na odpremo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja