teeny tiny diy

baby gear diy

_MG_2367

baby gear diy nest play pad eye stimulant fensismensi

_MG_2365

diy polina

_MG_2382

_MG_2359

diy polina

fensismensi baby diy toys and gear

To objavo sem začela pisati, ko me je šest dni po koledarju, ločilo od bodočega najlepšega dneva v mojem življenju, rojstvo otročička. “V najslabšem primeru bom popravila na pet dni, če danes ne dokončam objave,” sem si rekla. Pa me je zvečer narava prehitela. Še preden sem odštela teh nekaj dni do roka, sem bila z malo Polino že doma.

Z objavo želim deliti nekaj povezav do napotkov, kako izdelati nekaj priročnih izdelkov za bivanje in igro z dojenčkom, za izdelke, ki mi pridejo zelo prav. To so igralna podloga, blazina za dojenje, gnezdo, žogo in kocko s stimulativnim potiskom.

Če na policah trgovin ne najdete izdelkov, ki bi vam ustrezali, je z nekaj spretnosti neprecenljivo, da jih izdelate sami.

Igralno podlogo sem izdelala iz 110 cm rožastega in 110 cm svetlo modro sivega bombaža in dveh slojev polnila v enaki dolžini (Svet metraže) in jih vse skupaj z overlokom zašila v krog in jih obrobila s trakom v enaki svetlo modri barvi. Loka sem izdelala iz penaste izolacije za cevi (Bauhaus) in oblekla v 2 x 15 cm širine črtastega blaga. Loka se v podlago pripneta s preprostimi priponkami (centromerkur) in se po potrebi odstranita. Igračke se na loka pripneta z malimi plastičnimi krogci (Centromerkur).

Žoga in kocka. Izdelani sta iz potiskenaga blaga. S pikčastim vzorcem, ki ga imam na tiskarskem situ in iz vzorcev, ki sem jih izrezala iz papirja, nato pa natisnila na blago preko praznega sita. Žogo in kocko sem sešila v lika in ju napolnila s polnilom (Svet metraže). Žoga visi nad igralno podlogo in spodaj iz nje visijo še barvasti trakovi za barvno stimulacijo.

Gnezdo. Za gnezdo sem uporabila 2 x 80 cm enakega blaga kot za igralno podlogo in izdelala po navodilu v povezavi. Gnezdo je zelo uporabno, ker ga lahko prestavljaš kamorkoli in dokler se otrok ne obrača sam, varno počiva v njej.

Blazina za dojenje. Uporabila sem 50 cm vzorčastega in 50 cm črtastega jerseja, v bumerangasti obliki. Kroj sem izdelala sama, po občutku.

Dve ninici sem izdelala po inspiraciji Fabelaba. Obrazka sta natisnjena s sitotiskom. Služi lahko tudi kot trak za dudo.

Za izdelavo vsega sem porabila tri tedne. Gnezdila delala sem nekaj ur na dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja