On Hong Kong Time

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

hong kong

Veste kako pravijo, da na Baliju vse poteka “On Bali Time”? Mislim, da imajo tudi v HK ta poseben čas, ki nama je vsak dan pomalo prikrojil urnik. Prve dni naju je hecal že ob jutranji kavi, do konca obiska, pa sva se ga le navadila.

Po Balijsko se vse zgodi v zadnji minuti, ali pa nikoli, ampak vedno uspeš biti točen. Hongkonški čas pa se vrti okoli ciljne publike. Tako je najbolje, da dan začneš šele po deseti uri. Takrat končno prideš do brunchastega zajtrka in dostojneše kave. Do takrat se po ulicah sprehajajo le zaspanci na poti na delo. Potem se počasi začnejo predramljati trgovine, seveda le tiste, ki te tisto uro lahko pričakujejo. Čas kosila je namenjen polikanim expatom, ki se iz zastekljenih stolpnic zgrinjajo v njim namenjene restavracije. Popoldan zaživi vsak kotiček mesta, kapitalizem po kitajsko, pa vrata zapre ob desetih zvečer. Razen tisti McDonalds čez cesto, ki ti presneti krompirček ponuja vse do šestih zjutraj.

You know how on Bali, things happen on Bali time? Well, I would say, in Hong Kong, things happen on some sort of time too. They happened at least two hours after what we had planed for the day. A troublesome time, if you wish to have the best coffee in town, too early in the morning, or if you are looking to buy, say a miniature action heroes at noon, or want to see the highest view before the sun reaches the golden hour. I guess in Hong Kong, things happen on target audience time, and we learned to take it into account, just when it was time to leave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja