Oblikovalski kotički mesta

bio 23, oblikovalski koticki mesta groselj

bio 23, oblikovalski koticki mesta groselj

bio 23, oblikovalski koticki mesta groselj

bio 23, oblikovalski koticki mesta koda 386

bio 23, oblikovalski koticki mesta koda 386

bio 23, oblikovalski koticki mesta koda 386

bio 23, oblikovalski koticki mesta

bio 23, oblikovalski koticki mesta

bio 23, oblikovalski koticki mesta

bio 23, oblikovalski koticki mesta

Včeraj sem prvič vstopila v butik, ki mu vrata odpira velika črka G. G kot Grošelj in G kot gracioznost. Beseda, ki v mojih očeh najbolje opiše oblikovalko Marjeto Grošelj in njene torbice. Enako graciozna se mi zdi zgodba mamine prijateljice, ko je pred kakimi tridesetimi leti iz istega butika na Tavčarjevi odšla praznih rok, ker ji po mnenju gospe Grošelj, nobena od torbic ni pristajala, kot bi ji morala.

V okviru Bio 23, sem se včeraj pridružila skupini, ki je v prvem sklopu obiskala štiri oblikovalske kotičke v Ljubljani. Marjeto Grošelj, Kodo 386, Akulturo in Flat. Zakaj? Ste sploh kdaj pomislili, da bi neko trgovino obiskali vodeno v skupini? No, jaz tudi ne in tak pristop se mi je zdel zelo zanimiv. Kot neke vrste oblikovalsko turistanje v lastnem mestu. O vsakem oblikovalcu in trgovini smo izvedeli kaj novega, izvedeli kakšni smo kupci oziroma obiskovalci in tudi kaj bomo videli prihodnji teden na tednu mode.

V prihodnjh tednih se lahko vodenega obiska po še dveh kotičkih, udeležite s prijavo Aleksandri Bobek na mail.

Have you ever thought about taking an organised tour around design shops in your city? Well, neither have I, but when I saw Bio 23 announcement about their side events, I thought joining the group tour would be a fun thing to do. This was the first out of three visits to design shops in Ljubljana, to Marjeta Grošelj handbag boutique, to Koda 386Akultura and Flat design shop. If you ever come to Ljubljana, check out the Slovenian Fashion Design map.

4 replies on “Oblikovalski kotički mesta”

  • zelo všeč ideja “vodenja”, čeprav sem individualka u nulo (ampak se z veseljem pustim presenetiti z idejami, ki so izven mojega varnega kroga)

    ana!!! prestolnični vodič lahko narediš samo ti.

  • Zanimiva ideja :). Jaz sicer najbolj uživam v tem, da sama kruzam po mestu, tako po Ljubljani kot tudi po kakih drugih prestolnicah. Redko kdaj grem po trgovinah s prijateljicami, raje se dobim na čaju :). Sicer je pa Flat prostor kamor zelo rada pridem.

  • Z gospo G imam podobno zgodbo. Večkrat sem šla k njej po torbico, ko sem zakorakala že 10 ič mi je rekla, da naj ne hodim več ker sem pač prešporten tip za njen G. Ok sem si rekla in že leta nosim torbice visoke mode in vse super živijo z mano. Žal vem, da nisem edina, ki ji je gospa G takole postregla. Kdo bi se sekiral, sem pa letos v mestnem outletu kupila en G iz ranega obdobja za 15 eur.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja