Bali 2012: I’m in a hell of a hurry

ubud, bali

ubud, bali

ubud, bali

ubud, bali, antique shop

ubud, bali, kebun, restaurant, kafe

ubud, bali, ma:an, ma an

ubud, bali, street food, bakso

ubud, bali, frangipani

ubud, bali, weaving

Ko sem prebrala, da nesramnost nima prostora v balinezijski družbi, sem imela prav. Enako bi rekla tudi za Malezijsko in še marsikatero drugo deželo, pravzaprav bi to moralo veljati povsod. Če se s popolnim besom pritožite, da vaša hrana še ni na krožniku, ko bi po vašem mnenju že morala biti, potem ste v zmoti še preden odprete usta.

Štiričlanska družina sedi v restavraciji hotela Maya. Gospa prijazno pokliče gospodično, ki jih streže in potem nesramno udriha po njej. Njen sin mora dobiti pico na krožnik nemudoma, ker ne more več čakati nanjo. In skleda tropskega svežega sadja pred njem ostaja nedotanjena. Nekajkrat ponovi, da to ni v redu in v kuhinjo pošlje tudi svoj krožnik, ker se je hrana na njem ohladila, medtem ko je čakala na porcijo pečenega krompirčka, ki si jo je naročila za zraven. Priznam, da so me oči malo zabolele od kroženja.

Gospod v Tutmak cafeju me je nasmejal. Vsa sproščenost na svetu je takrat večerjala z nama in potem to spokojnost prekine gospod, ki nenadoma vstane s svojega stola. Kdaj bom dobil večerjo, čakam jo že pol ure in opravičilo ne zadostuje. Prekleto se mi mudi. I’m in a hell of a hurry. Takrat sem spoznala, da sem imela prav že prvič. It’s not them, it’s you.

–  –  –

I read that rudeness has no place in Balinese society. The same probably goes for Malaysia and many other countries as well. A woman in KL’s Maya hotel complained that her son has to get his pizza immediately and it is no good he has to wait longer than other members of the family to get his meal. And that she has ordered french fries with her meal and while waiting for them, the rest of her meal got cold. “This is not ok”, she repeated. My eyes were rolling, Mišo’s eyes were rolling and so were does of the staff that evening. With that attitude in a holiday mood, it can never be them, it’s you.

A man waiting for his meal at Tutmak restaurant in Bali just a tad to long, had it. All the ease and tranquility in the world was dinning with us that evening and than suddenly, he stood up and shouted at the waitress: “When am I getting my meal, I have been waiting half an hour for my dinner, sorry is not good enough and I’m in a hell of a hurry!” I couldn’t help but lough every time I play his words in my head. I wonder what his hurry was.

2 replies on “Bali 2012: I’m in a hell of a hurry”

  • kakšen fin varekinast kuža:D
    …predpsotavljam, da so vsi ti besni osebki bili turistične vrste?

  • Tisti, ki gredo v Azijo in pričakujejo hrano na krožniku čez nekaj minut so se zmotili. Oni vse stvari počnejo z občutkom in v Aziji 10 min. ne pomeni nič. Večina Azijcev niti ne neosi ure in čas je čas relativen. Ne vem zakaj takšni ljudje sploh hodijo v Azijo. Azijo moraš imeti v srcu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja