dinner made to measure

ljubljana custom dinner klub300 made to measure

ljubljana custom dinner klub300 made to measure

ljubljana custom dinner klub300 made to measure

ljubljana custom dinner klub300 made to measure

ljubljana custom dinner klub300 made to measure


[column]

Dopoldne v mestu. Stojim na tretji stopnici stopnišča pri Ljubljanici, ki ponuja ravno pravšnje zatočišče v senci in čakam svojo sestro, da se mi pridruži na poti do najine kave. Mimoidoča gospa, s štajerskim naglasom in urejenim ansamblom, spremljajočemu gospodu, ki deluje, kot da bi raje poslušal karkoli o vremenu, pripoveduje: “Jaz nimam nič v hladilnu, ker itak ne znam niiič skuhati. Nisem sposobna niti za en dan skup spravit. No, veš kaj imam, eno kislo smetano pa res imam. Zna biti že precej stara.”

Razumevanje fenomena tako praznega hladilnika mi dela težave. Takoj za tem, pomislim na moje vabilo na večerjo v restavraciji s (sprenovljenim) konceptom, ki bi bila prav njej pisana na kožo. Po eni strani gospe zavidam, da se lahko vsak dan razvaja izven svoje kuhinje, po drugi pa prav nič.

In ker ne zna ničesar skuhati, bi bila s pomočjo restavracije Kluba 300 popolna gostiteljica. Ustregla bi vsej povabljeni družbi in vsakemu posebej, meni bi bil oblikovan po njenem okusu, za sestavine bi vedela, da so organske in pripeljane s kmetij iz okolice Ljubljane, končno pa bi, tako kot je treba, pogostila tudi prijatelje, ki se prehranjujejo vegansko.

Na meniju, ki nam ga je pripravil šef kuhinje Mitja Štupar, je lepopisalo: Trilogija bučke z dimljeno mečarico in timijanovim oljem. Hladna paradižnikova juha z mlečno peno in balzamičnimi listi. Rižota z lisičkami, žafranom in brancinovimi kockami. File divjega pujsa z balzamično redukcijo v suhih paradižnikih ob olivnem pireju s stročjimi palicami. Lahka eko čokoladna pena z malinovim veganskim tiramisujem.

Kdo ve, morda pa gospa prav zdajle na njihovem vrtu pripoveduje, kako zelo vseeno ji je, ali je njen hladilnik povezan z elektriko ali ne.

Večer je bil čudovit. Hvala Klubu 300, M. F. in D. V. za povabilo.

[/column]

[column]

The dining experiences in Ljubljana are becoming endless. New places to eat or old places getting new concepts. And if you were to try Slovenian food, and by Slovenian, I mean food ingredients that come from local farms, Klub 300 would be the place to go.

Zucchini trilogy with smoked swordfish sprinkled with thyme oil, cold tomato soup, topped with milk foam and basil leaves, chanterelle mushroom risotto with saffron and sea bass cubes, wild pig file with dry tomatoes in balsamic reduction and olive puree, light chocolate mousse and vegan raspberry tiramisu, all accompanied with gorgeous wines. That is what chef Mitja Štupar prepared for a food conscious crowd on a wednesday evening, that pleasantly turned into night.

[/column]

One thought on “dinner made to measure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *